Header Hospicegroep Alphen a d Rijn Nieuwkoop 16

Werken bij De Hospicegroep

Vrijwilligerswerk van betekenis

Naast de manager, het coördinatieteam en de verpleegkundigen werken er veel vrijwilligers bij De Hospicegroep.
Vrijwilligers zijn het goud van onze organisatie. Zij zetten zich belangeloos en met hart en ziel in voor onze gasten en hun naasten. Op dit moment hebben we meer dan honderd vrijwilligers en daar zijn we trots op. 

Met behulp van informatiebijeenkomsten, trainingen en lezingen ondersteunen wij hen in de uitvoering van hun belangrijke werk. De Hospicegroep drijft op inzet van vrijwilligers, zowel aan het bed als voor andere taken: de boodschappen, de bloemen, de klussen, het tuinonderhoud of het koken van een verse maaltijd.

Wat houdt het in

In de hospicewoning

Zorgvrijwilligers ondersteunen de gasten en hun naasten. Zij helpen met de praktische verzorging en stemmen hun inzet af op de wensen van de gast.

Bij zorg aan huis

De vrijwilligers geven ondersteuning aan de mantelzorger, die even een poosje aan zichzelf kan besteden in welke vorm dan ook.

Ondersteunende functie

Naast het vrijwilligers werk in de zorg zijn er ook ondersteunende taken. Denk hierbij aan: koken voor de gasten, het onderhoud van de tuinen, het verzorgen van de bloemen, klussen en het halen van boodschappen.

"Dat ik er voor onze gast en diens naasten mag zijn en hen in deze intense periode mag ondersteunen geeft me veel voldoening"

lachende vrijwilligers
Hospicegroep Alphen a d Rijn Nieuwkoop 21
Hospicegroep Alphen a d Rijn Nieuwkoop 15
Hospicegroep Alphen a d Rijn Nieuwkoop 10
Hospicegroep Alphen a d Rijn Nieuwkoop 24
Hospicegroep Alphen a d Rijn Nieuwkoop 12
DSC 0553
kookvrijwilliger 2

U kunt ons werk ook volgen op