DSC 0425

Voor verwijzers

Snel informatie? Bel: 0172-57 30 40

U bent arts, (palliatief)verpleegkundige in de wijk of transferverpleegkundige in een ziekenhuis en u denkt dat overplaatsing naar ons hospice de juiste keuze is voor uw patiënt. Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen om te overleggen of de hospice de juiste plaats is voor uw patiënt. Eén van de indicatoren voor een opname is dat de levensverwachting van uw patiënt korter is dan 3 maanden. De woning in Alphen beschikt over 6 kamers, in Nieuwkoop is de capaciteit 2 kamers. In ons hospice is iedereen welkom, ongeacht religieuze of culturele achtergond. Vrijiwlligers kunnen ook hulp bieden in de thuissituatie. Hierbij ondersteunen zij de mantelzorger. Dit kan 2 dagdelen per week.

Een opname kan snel geregeld worden. Indien er geen plaats is kijken we samen naar een oplossing. Als overbrugging kunnen vrijwilligers ook thuis ingezet worden. Voorafgaand aan een opname zal een coördinator een persoonlijk gesprek hebben met de toekomstige gast en de naasten. Dit kan bij de patiënt thuis of telefonisch als diegene in het ziekenhuis verblijft. In dit gesprek kunnen wij kennismaken en informatie uitwisselen om de zorgvraag te inventariseren. 

Wij gaan ervan uit dat de eigen huisarts de zorg zal continueren tijdens de opname.  Als dit vanwege de afstand niet mogelijk is, kan onze medisch adviseur de zorg overnemen. 

Ik wil iemand doorverwijzen

Stel ons gerust uw vraag en wij helpen u verder. Neem contact op via onderstaande gegevens of via het formulier. 

Telefoon

0172 57 30 40
ma t/m vr 9.00 tot 18.00 uur

Adres

Alphen aan den Rijn
Lupinesingel 9
2403 CM Alphen aan den Rijn

Nieuwkoop
Fleurstraat 54-56
2421 JD Nieuwkoop

Contactformulier

U kunt ons werk ook volgen op