DSC 0425

Snel antwoord op uw vraag?

Bel met 0172-573040

Medisch
Wie kan ik doorverwijzen?

De indicatie voor een opname of ondersteuning thuis is, dat de levensverwachting van uw patiënt korter is dan 3 maanden.

Wat gebeurt er als een patiënt na 3 maanden nog niet overleden is?

Na een opnameperiode van zes weken (of eerder indien nodig) organiseren we altijd een overleg met de huisarts, verpleegkundige en coördinator. Tijdens dit overleg beoordelen we of de zorg die we bieden in ons hospice nog steeds geschikt is of dat er beter passende zorg elders moet worden gezocht voor de gast. Als een gast zich op de juiste plek bevindt, maar na drie maanden nog niet is overleden, kan diegene natuurlijk bij ons blijven.

Kan iemand mij vervangen als ik als huisarts niet de zorg kan continueren?

Indien de afstand tot ons hospice het voor u onmogelijk maakt om de zorg voor uw patiënt voort te zetten, maken wij gebruik van vervangende huisartsen. In Alphen werken wij met een vaste vervangend huisarts, in Nieuwkoop rouleren de huisartsen volgens schema.

Kan een patiënt met een euthanasiewens worden opgenomen?

Indien uw patiënt een euthanasiewens heeft, kan diegene worden opgenomen. Het is echter niet mogelijk om "alleen" voor de euthanasie opgenomen te worden. Wij bieden onze zorg en mocht de euthanasiewens actueel worden tijdens het verblijf, kunt u dit proces samen met uw patiënt in gang zetten. 

Praktisch
Hoeveel bedden heeft De Hospicegroep?

De woning in Alphen heeft 6 bedden en in Nieuwkoop 2 bedden. 

Hoeveel kost een verblijf?

Per opnamedag berekenen wij een eigen bijdrage van € 36,00. Dit bedrag is inclusief drie maaltijden (voor de gast), koffie/ thee en ander drinken voor de gast, telefoon- en internetgebruik en schoonmaakkosten. Wij attenderen u erop dat veel ziektekostenverzekeraars bij een aanvullende verzekering een deel van dit bedrag achteraf vergoeden. 
De kosten voor medische, paramedische, verpleegkundige en farmaceutische hulp, alsmede verband- en hulpmiddelen worden in rekening gebracht volgens de bestaande regelgeving.  

Hoe deskundig zijn de vrijwilligers van De Hospicegroep?

Onze vrijwilligers hebben heel zorgvuldig gekozen voor werken in de terminale zorg. Zij kunnen goed afstemmen op de wensen van de gast en hun naasten. De zorg die onze vrijwilligers bieden: helpen bij de verzorging, zoals hulp bij eten en drinken, persoonlijke hygiëne of de zorg aan bed. Dit gebeurt vaak samen met de verpleegkundigen. Zij ondersteunen de mantelzorgers, met aandacht voor familie en naasten. Zij kunnen “er zijn” op welke manier dan ook: een goed gesprek, een luisterend oor of een stille aanwezigheid op de achtergrond.  Vrijwilligers volgen eerst een introductiecursus voordat zij aan de slag gaan. Daarnaast volgen zij trainingen die verzorgd wordt door de VPTZ of onze eigen scholingsmomenten. 

Hoe meld ik mij patiënt aan?

Het aanmelden kan telefonisch 0172-573040. De coördinator maakt dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek.
Hierna zal bekeken worden welke zorg het beste past; opname in de woning of ondersteuning thuis.

Wat kunnen vrijwilligers in de thuissituatie bieden?

De werkzaamheden van onze vrijwilligers verschillen niet van datgene wat naasten (familie en vrienden doen). De hulp is altijd aanvullend aan die van naasten en de professionele hulpverlening. De belangrijkste taak van onze vrijwilligers is om “er te zijn” zodat zij kunnen doen waar u behoefte aan heeft en het u zo comfortabel mogelijk maken. Ook zaken als koffie en thee zetten, de telefoon aannemen, bezoek ontvangen enz. kunnen taken van de vrijwilliger zijn. Onze vrijwilligers verrichten geen huishoudelijke taken. 

Is er een wachtlijst?

In totaal beschikt De Hospicegroep over 8 kamers. Het is niet altijd precies te zeggen wanneer een kamer vrij is. Neem gerust contact met ons op: 0172-573040, dan kunnen wij de mogelijkheden bespreken. 

Wilt u meer informatie over verwijzingen naar de Hospicegroep?

Stel ons gerust uw vraag en wij helpen u verder. Neem contact op via onderstaande gegevens of via het formulier. 

De Hospicegroep
0172 57 30 40 ma t/m vr 9.00 tot 18.00 uur
info@dehospicegroep.nl

Contactformulier

U kunt ons werk ook volgen op