DSC 0425

Nieuws vanuit De Hospicegroep

Nieuwe groep

Mei 2024

Nieuwe vrijwilligers

Welkom aan Hanny, Iris, Olga en Rianne! Deze 4 dames volgden de introductiecursus voor zorgvrijwilliger zodat zij aan de slag kunnen in het Bijna Thuis Huis in Nieuwkoop. Fijn dat onze club vrijwilligers weer aangevuld is!

Afscheid bert

Mei 2024

Afscheid Bert van Zeijts

Na 25 jaar betrokkenheid bij De Hospicegroep heeft Bert van Zeijts afscheid genomen als voorzitter van De Vrienden Stichting Alphen. In deze lange periode heeft Bert diverse bestuursfuncties bekleed en vele veranderingen van dichtbij meegemaakt. Wat begon als een kleine organisatie met slechts één bed en acht vrijwilligers, is inmiddels uitgegroeid tot een organisatie met acht bedden en 120 vrijwilligers. Ondanks deze groei is één ding altijd hetzelfde gebleven: het bieden van een thuis aan mensen in hun laatste levensfase, waar zij en hun naasten goede zorg ontvangen en ontzorgd worden.

Wij danken Bert hartelijk voor zijn onschatbare tijd en betrokkenheid bij De Hospicegroep, waardoor de organisatie zich heeft kunnen ontwikkelen tot wat zij nu is. Bert wordt opgevolgd door Nico de Jong

Goededoelen

Maart 2024

Nieuw servies en bestek!

De dames van Goede Doelendag Nieuwkoop verrasten ons met een 12 delig servies én bestek voor de woning in Nieuwkoop. Deze organisatie organiseert activiteiten waarmee ze geld ophalen voor goede doelen. Dit jaar is De Hospicegroep één van de goede doelen!

Wilrieke 2

Maart 2024

Training Transmuralis

Coördinator Wilrieke gaf onlangs een training: "Omgaan met veranderd gedrag door hersenaandoeningen" voor vrijwilligers van hospices uit de regio. Transmuralis organiseerde deze middag. Zo'n 70 vrijwilligers waren aanwezig!

Kringloop

Januari 2024

Cheque Stichting Kringloop Alphen

Wij mochten een cheque in ontvangst nemen van de kringloopwinkel Alphen met een prachtig bedrag. Op ons verlanglijstje staan Wendyletts. Dat zijn speciale lakens waardoor een gast makkelijk te verplaatsen is in bed. Met dit bedrag kunnen we een paar van deze lakens aanschaffen! Dank aan alle klanten van de kringloopwinkel en medewerkers die op ons gestemd hebben.

U kunt ons werk ook volgen op

Wilt u een actie organiseren voor De Hospicegroep?

"Daar kunnen wij altijd over praten! Neem dan contact op met 0172-57 30 40".

Wilt u onze digitale nieuwsbrief 3x per jaar ontvangen?

Zo blijft u op de hoogte van onze mooie acties en activiteiten!